True
Kennis.TV - TV kijken via internet, de beste Kennis tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

RTL Z Special - Alle afleveringen
RTL Z Special
RTL Z Special:: De Rabobank Duurzame Innovatieprijs

Topman van de Rabobank, Henk Wijffels, kreeg bij zijn vertrek een eigen duurzame innovatieprijs mee. Dit jaar maakt hij samen met generatie-expert Talitha Muusse de 3 winnaars bekend van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2020.



RTL Z Special
RTL Z Special:: RTL Z Huizenindex

Van dit programma is geen informatie beschikbaar



RTL Z Special
RTL Z Special:: Uitslagen Amerikaanse Verkiezingen

Special over de Amerikaanse verkiezingen. Amerika heeft gestemd. Wat zijn de economische en politieke gevolgen van deze verkiezingen? Carien ten Have gaat hierover in gesprek met deskundigen.



RTL Z Special
RTL Z Special:: Duurzaamheid, Wat Kun Je Er Als Bedrijf Nu Mee Doen?

Frederique Dormaar gaat met de voorman van het Klimaatakkoord, Ed Nijpels, in gesprek over duurzaamheid. Wat kan je als bedrijf vandaag doen om morgen het verschil te maken?



RTL Z Special
RTL Z Special:: De Opkomst Van De Platformeconomie

Online winkelen is flink in opkomst. Zeker sinds corona zijn we massaal op internet aan het winkelen geslagen. Grote online platforms zoals bol.com ervaren een drukte die vergelijkbaar is met de periode rond kerst. Hoe kan jij als ondernemer meedoen met dit platform?



RTL Z Special
RTL Z Special:: Coronavirus - Al Jouw Vragen Over De NOW 3.0

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken beantwoordt vragen van ondernemers over het derde steunpakket voor ondernemers in deze coronacrisis. Waarom wordt de steun afgebouwd? Hoe moet het verder met de evenementenbranche? En wordt er al nagedacht over een volgend steunpakket?



RTL Z Special
RTL Z Special:: RTL Z Huizenindex

Koelt de huizenmarkt eindelijk af? Het dieptepunt van de coronacrisis lijkt achter ons te liggen, maar wat betekent de crisis voor de oververhitte woningmarkt? Vooralsnog zijn er weinig signalen dat huizenkopers voorzichtiger worden. Carien ten Have kijkt met hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer naar ontwikkelingen in de huizenverkoop.



RTL Z Special
RTL Z Special:: RTL Z Ondernemersportret

We spreken met ondernemers Sieger Dijkstra, Kaline van Halder en Marjolein Pleune. Rasondernemer Sieger stapte na één weekend nadenken volledig in het bedrijf Soleila, dat zich bezighoudt met zonnestroomprojecten. Kaline en Marjolein runnen samen het bedrijf Meet Jack. Ze importeren en verkopen de Aziatische megavrucht jackfruit, waarmee ze de vegamarkt willen veroveren.



RTL Z Special




RTL Z Special
RTL Z Special:: Coronavirus - Al Jouw Vragen Over De NOW 2.0

De overheid trekt opnieuw miljarden uit om bedrijven die geraakt zijn door de coronacrisis te steunen. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken beantwoordt vragen van ondernemers die hierop een beroep willen doen, samen met arbeidsjurist Maarten van Gelderen.



RTL Z Special
RTL Z Special:: Terug Naar De Kantoortuin

Nu de coronamaatregelen langzaam worden versoepeld, wordt het weer drukker op kantoor. Hoe moeten bedrijven zich hierop voorbereiden? Hoe ga je coronaproof aan de slag? En wat zijn je rechten en plichten als werknemer? Frederieke Hegger en Sam Trompert beantwoorden vragen van kijkers.



RTL Z Special
RTL Z Special:: RTL Z Huizenindex

De Nederlandse huizenmarkt lijkt nog weinig last te hebben van de coronacrisis, maar er zijn tekenen dat de consument zich voorbereidt op andere tijden. Is dit stilte voor de storm? Wat kunnen we verwachten? Roland Koopman bekijkt met hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer de scenario's voor de huizenmarkt.



RTL Z Special
RTL Z Special:: Coronacrisis: het noodfonds voor bedrijven

Live-uitzending waarin Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken aanschuift bij Roland Koopman en Frederique Dormaar om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden over de noodmaatregel voor werkgevers en werknemers. De overheid neemt tot 90 procent van de loonkosten van werkgevers over. Alle bedrijven met minimaal 20 procent omzetverlies komen in aanmerking voor deze gift. Ze mogen dan geen vaste werknemers ontslaan.







RTL Z Special
RTL Z Special:: Hoekstra's coup: hoe de Staat een voet tussen de deur kreeg bij AF - KLM

RTL Z Special over de aandelenkoop van minister Hoekstra in Air France - KLM. Het was een ongekende actie die in het diepste geheim werd voorbereid. Het moest ervoor zorgen dat onze belangen niet worden verkwanseld en dat de stem van Nederland weer wordt gehoord in Parijs. Nu, een jaar later, maken we de balans op: wat heeft het belang in AF-KLM ons gebracht?



RTL Z Special
RTL Z Special:: Innovaties In De Wereld Van Ons Eten

De gebroeders Grobben uit Twente runnen sinds een paar jaar de melkveehouderij van hun ouders, maar ze willen het anders. Ze willen geen melkboer meer zijn, maar sojamelkboer. Met vallen en opstaan wordt hun bedrijf langzaam maar zeker getransformeerd. Vooral de laatste maanden is er veel gebeurd. Verslaggever Maarten Veeger volgde dat proces tot aan de lancering van het eerste pak sojamelk onder hun naam. Ook neemt Maarten een kijkje bij voedselproducent Alpro, dat gespecialiseerd is in de productie van plantaardige alternatieven op zuivelproducten.



RTL Z Special
RTL Z Special:: Innovaties In De Wereld Van Ons Eten

De boeren van de toekomst zijn steeds vaker databoeren. Op basis van alle gegevens over hun dieren of gewassen maakt een computer berekeningen en analyses, zodat de boer de voor hem beste beslissing kan maken. Boeren zitten dus steeds meer achter een beeldscherm en zijn steeds minder op de trekker te vinden. Verslaggever Maarten Veeger zoekt uit hoe de werkzaamheden van de databoeren en -tuinders precies worden verricht.



RTL Z Special
RTL Z Special:: Innovaties In De Wereld Van Ons Eten

Het is vrijwel onmogelijk om in de supermarkt producten te kopen waar geen plastic verpakking omheen zit. Terwijl de overheid en het bedrijfsleven oproepen om minder plastic te gebruiken, wordt het steeds meer. Verslaggever Maarten Veeger onderzoekt of het zin heeft om de strijd met het plastic aan te gaan. Of dat we beter onze energie in recycling kunnen steken.



RTL Z Special
RTL Z Special:: RTL Z Huizenindex

Informatief programma waarin de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt uitgebreid worden besproken.



RTL Z Special
RTL Z Special:: Innovaties In De Wereld Van Ons Eten

Minder vlees eten. Voor steeds meer mensen is het een streven. Ook zetten de overheid, wetenschap en veel bedrijven ons er toe aan. Verslaggever Maarten Veeger zoekt uit waarom we onze eiwitten minder uit vlees en meer uit plantaardige producten dienen te gaan halen. Daarnaast vertellen verschillende voedingsproducenten en tv-kok Pierre Wind wat we dan wel kunnen eten.



RTL Z Special
RTL Z Special:: Het Coronavirus: Uw Vragen Beantwoord

Special over het coronavirus. De hele wereld praat erover, maar hoe gevaarlijk is dit virus nou echt? Onder meer specialisten van het RIVM beantwoorden vragen van kijkers.