

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
3Doc - Alle afleveringen
Waarom gaan wij er vanuit dat het goed komt, terwijl de zeespiegel stijgt en grote delen van ons land onder zeeniveau liggen? Nicolaas Veul verkent onze toekomst en gaat op zoek naar een plan B. Hij start in Gouda, waar flink wordt gebouwd op vijf meter onder NAP. In het dorpje Fairbourne (Wales) dienen bewoners hun huizen binnen nu en 30 jaar te verlaten. Hij ontmoet Nederlanders die al hogerop zijn gaan wonen. De verkenning leidt Nicolaas naar Noorwegen, dat niet alleen een van de beste plekken is om te wonen, maar ook om de klimaatcrisis te overleven. Zitten de Noren wel op ons het wachten?
Het verhaal van Maryana, die niet meer verder wilde leven omdat het pestleed voor haar ondragelijk werd. Aan de hand van verhalen van haar familie, docenten, vrienden en klasgenoten krijgen we een beeld van wie Maryana was en wat haar bezighield. Alle nabestaanden hebben dezelfde boodschap: laten we hiervan leren en zorgen dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.
Tim den Besten onderzoekt of je iemands seksuele voorkeur kan beïnvloeden en scherpt zijn visie op zijn eigen seksualiteit aan. Daarbij gaat hij geen enkele ontmoeting uit de weg. Een groeiende groep mensen in Europa ziet LHBTQIA+ niet als een verzamelnaam seksuele voorkeuren, maar als een ideologie die gepropageerd wordt. Tim bezoekt een internationale conferentie waar wetenschappers, therapeuten en zogeheten 'ex-gays' elkaar treffen. Zij zijn voorstander van conversietherapie. Op een middelbare school in Nederland ziet hij juist hoe fluïde en vrij de jonge generatie is op het gebied van gender en seksuele oriëntatie.
Tim den Besten onderzoekt of je iemands seksuele voorkeur kan beïnvloeden en scherpt zijn visie op zijn eigen seksualiteit aan. Daarbij gaat hij geen enkele ontmoeting uit de weg. Een groeiende groep mensen in Europa ziet LHBTQIA+ niet als een verzamelnaam voor seksuele voorkeuren, maar als een ideologie die gepropageerd wordt. Tim bezoekt een internationale conferentie waar wetenschappers, therapeuten en zogeheten ex-gays elkaar treffen. Zij zijn voorstander van conversietherapie. Op een middelbare school in Nederland ziet hij juist hoe fluïde en vrij de jonge generatie is op het gebied van gender en seksuele oriëntatie.
Journalist Doortje Smithuijsen onderzoekt hoe sociale media steeds meer veranderen in een openbare rechtszaal waarin iedereen elkaar kan aanklagen en veroordelen. Ze gaat in gesprek met gecancelden, cancelaars en andere betrokkenen om zo een beeld te schetsen van de digitale rechtszaal. Waarom willen mensen zich online zo graag uitspreken over elkaar? Wat levert het op om iemand te 'cancellen'? O.a. Sander Schimmelpenninck, Johan Fretz, Marisella de Cuba en Wierd Duk spreken zich uit.
Hoe is het om gay te zijn op een (orthodox) religieuze school? Yora Rienstra spreekt met zelfspot en nieuwsgierigheid jongeren, hun ouders, scholen, en instanties die zich inzetten voor LHBTQIA+-ers. Wie zijn de jongeren voor wie de situatie soms zo hopeloos voelt dat bij hen depressies en zelfmoorden vaker voorkomen dan bij andere jongeren? Wat is ieders worsteling met dit thema? Welke voorlichting wordt gegeven en waar is nog werk aan de winkel? Want ook binnen de (orthodox) religieuze scholen is beweging te zien.
Zijn we massaal verslaafd aan vlees? Net als vele anderen, wordt Marijn Frank heen en weer geslingerd tussen haar lust voor vlees en het verlangen een beter en verstandiger mens te zijn. In de documentaire gaat zij op zoek naar schokkende en grappige argumenten om van haar verslaving af te komen. Zal het haar lukken of legt ze zich neer bij haar lot als vleeseter. Vleesjunk Marijn probeert van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord.
We stappen in de obsessieve wereld van de vijfentwintigjarige Rianne. Rianne heeft een dwangstoornis en hoort de hele dag stemmen die haar vertellen wat ze moet voelen en wat ze moet doen. Om te laten zien wat haar dagelijkse strijd inhoudt, heeft ze een jaar lang alles gefilmd. Ze neemt ons mee in haar leven en laat ons horen wat zij continu hoort in haar hoofd.
We stappen in de obsessieve wereld van de vijfentwintigjarige Rianne. Rianne heeft een dwangstoornis en hoort de hele dag stemmen die haar vertellen wat ze moet voelen en wat ze moet doen. Om te laten zien wat haar dagelijkse strijd inhoudt, heeft ze een jaar lang alles gefilmd. Ze neemt ons mee in haar leven en laat ons horen wat zij continu hoort in haar hoofd.
Achter de perfecte plaatjes op Instagram gaat een harde realiteit schuil. De succesvolle Instagram-influencers @jolielot, @larissabruin en @by.iris.sophia worden, na tien jaar de vruchten te hebben geplukt van hun influencerstatus, ingehaald door de volgende generatie. Hoever zijn ze bereid te gaan om hun 'beroep' als influencer uit te blijven oefenen en hoe kijken ze naar deze nieuwe generatie? Filosoof en journalist Doortje Smithuijsen en regisseur Willem Timmers vragen de vrouwen naar hun carrière, waarbij ook de mindere kanten van hun leven als influencer aan bod komen: de onzekerheid die het constant maar naar jezelf kijken veroorzaakt en hoe het voelt als je volgers verliest.
Wat is er toch aan de hand met D'Angelo? Sinds zijn doorbraak met Brown Sugar in 1995 wisselt hij spaarzame releases af met jarenlange stiltes. Via scènes achter de schermen van de tour, nooit eerder vertoond homevideo-materiaal, gesprekken met D'Angelo zelf en met onder meer Questlove (The Roots), bassist Pino Palladino en Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) krijgen we langzaam meer inzicht in leven en werk van deze mysterieuze wereldster.
Watje. Homootje. Flikker. Pisnicht. Nicolaas Veul hoort deze woorden al zijn hele leven en wil weten wat de impact hiervan is op (jonge) homo's. Hoe tolerant is Nederland op het gebied van homoseksualiteit? 'Homo' roepen of een homograpje maken; het gebeurt veel en het lijkt redelijk normaal. Ben je een zeikerd als je iets van deze grappen zegt? En waarom? Welke denkbeelden zitten er achter de grappen? Nicolaas gaat naar scholen, staat in voetbalkleedkamers en polst mensen op straat hoe beladen het woord homo is. Hij merkt al snel dat humor en homofobie soms dwars door elkaar lopen.
Hoe is het voor LHBT'ers om op te groeien in een kerk waar men denkt dat niemand 'er een is' en waar 'homo' niet meer is dan een grap of scheldwoord? Wat is de rol van christelijke hetero's in het creëren van een veilige kerk voor iedereen? Televisiemaker Marnix Haak gaat met deze vraagstukken aan de slag. Samen met domineeszoon en homoseksueel Frans Blokhuis gaat Haak op pad om verhalen te horen van jongeren die in de kast én in de kerk zaten. Met elkaar en met jongeren bespreken ze een heel aantal vragen: waarom leidt het gesprek over seksuele diversiteit en genderidentiteit tot zoveel ongemak in de christelijke wereld? Komen de LHBT-jongeren nog steeds in de kerk? Wat heeft de oogkleppenmentaliteit van 'ik ben er geen, ik ken er geen' gedaan met de manier waarop ze naar zichzelf en naar de kerk kijken?
Basisschooljuf Robin Moolenaar moet 22 kilo afvallen om mee te kunnen doen aan het Nederlands Kampioenschap Bikinifitness. Ze staat voor dag en dauw op en traint 25 uur per week. Als ze na 4 maanden 8 kilo is aangekomen zakt de moed haar in de schoenen.
Het is de droom van iedere man in het zuiden: ooit Prins Carnaval worden van je eigen dorp of stad. In 2017 overkwam het BNNVARA-presentator Lex Uiting in Venlo. Een erebaan die hem op het idee bracht een documentaire te maken over de Limburgse traditie. Samen met regisseur en filmmaker Rob Hodselmans en producent Pieter Kuijpers maakte hij de documentaire Nao 't Zuuje. Een film over verbinding en verbroedering, die laat zien wat carnaval, in Limburg ook wel vastelaovend genoemd, nou ècht betekent.
Bram Fidder (25) groeit op in een wereld waarin je jezelf beroemd kan maken op social media. En dus bedenkt hij een uitgekiend marketingplan. Dj Bram Fidder is geboren. Maar als zijn onlinewereld en zijn echte leven steeds verder uit elkaar beginnen te lopen, neemt ook de eenzaamheid toe.
Het verhaal van een jonge muzikant die worstelt met zijn identiteit. Jelte Tuinstra wist al vanaf jonge leeftijd dat hij beroemd wilde worden met zijn muziek. Maar wat doe je als je zelf eigenlijk te verlegen bent om op het podium te staan? Dan creëer je een alter-ego: Jett Rebel. In tegenstelling tot de kalme en verlegen Jelte is Jett Rebel een rebellerende boef, een podiumbeest. Muziekgod van beroep, popheld van het heelal en The Next Best Thing. Niet Jelte, maar zijn zelf gecreëerde rock-'n-rollpersonage Jett Rebel wordt geadoreerd door het grote publiek met paniek, kwetsbaarheid en onzekerheid tot gevolg.
2010. The sky is de limit. Iedereen kan een ster zijn én mooi én populair. Waarom lukt dat dan niet? De film volgt vier jonge, creatieve, ambitieuze mensen die ogenschijnlijk een glanzend en gelukkig leven leiden. Emiel (29) probeert een carrière als reclameregisseur van de grond te krijgen in Londen. Mireille (27) heeft een interessante baan bij een NGO in Brussel, maar blijft de frustratie voelen dat ze eigenlijk haar creatieve talent zou moeten ontwikkelen. Niki (28) is modeontwerpster en stelt hoge eisen aan zichzelf en haar werk. En Daniel (25) is net afgestudeerd aan de kunstacademie en moet het nu gaan maken in de 'echte wereld'. Gaandeweg wordt zichtbaar wat het van hen vergt om alle ballen in de lucht te houden. Wat eisen ze van zichzelf? Hoe komen ze aan die norm? Willen ze niet gewoon te veel? Een documentaire over jonge ambitieuze mensen en de tol die ze achter de schermen betalen voor een schijnbaar perfect en succesvol leven.
Ronnie Flex is de frontman van een nieuwe generatie Nederlandse rappers die het geluid van de popmuziek bepaalt. Deze film portretteert Ronnie (Ronell Langston Plasschaert, Capelle a/d IJssel 1992) tijdens een belangrijke periode in zijn leven: het maken van zijn tweede album en zijn zoektocht naar zijn muzikale identiteit. Ook zie je Ronnie in zijn privé-omgeving; een jongen die zich graag terugtrekt. Een jonge artiest met grootse ambities, in een tijd waarin de concurrentie groter is dan ooit. Flex is hét voorbeeld van iemand die via de nieuwe manier van mediagebruik groot is geworden. Hij is de meest gestreamde artiest van eigen bodem, zijn drie best bekeken videoclips zijn samen goed voor meer dan 80.000.000 views op Youtube. 'Ik ben soms bang dat als ik echt ga doen wat ik zelf wil en ga experimenteren, dat ik dan minder luisteraars en followers krijg. Dat de tienermeisjes me achterlaten en ik geen baan meer heb. Ik maak nu eenmaal meisjespop, dat is mijn hobby.'
Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht bij de gedachte alleen al? Insecten eten is 'hot'. Vooral sinds de VN het consumeren van insecten als oplossing ziet in de strijd tegen wereldhonger, prijzen koks de beestjes om hun smaak. Milieuactivisten prijzen hun lage ecologische impact en wetenschappers hun voedingswaarde. Toch wil de westerse consument er nog niet echt aan. Het Nordic Food Lab-team probeert hier verandering in de brengen. Andreas Johnsen volgt het team terwijl ze insecten vangen, kweken, koken en proeven in Europa, Australië, Mexico, Kenia en Japan, altijd op zoek naar de 'deliciousness'. Tijdens hun reis eten ze de meest fascinerende eetbare insecten, van termietkoninginnen en honingmieren tot giftige reuzehommels en sabelsprinkhanen, die volgens lokale recepten bereid zijn. Zou dit de oplossing voor het wereldvoedselprobleem kunnen zijn?
