True
Kennis.TV - TV kijken via internet, de beste Kennis tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Atlas - Alle afleveringen
Atlas
Atlas

De kachel blijft uit om de energierekening zo laag mogelijk te houden. Hoe houden we ons lichaam warm? Een gesprek met thermofysioloog Hein Daanen van de Vrije Universiteit Amsterdam. * De echte protestmuziek zoals vroeger is uitgebleven. Een gesprek met letterkundige Laurens Ham van de Universiteit Utrecht. * Kunnen robots helpen bij het oplossen van misdaden? * Kunnen we met de James Webb-telescoop ook een tweede aarde vinden? Te gast: Rens Waters. Hij is sterrenkundige aan de Radboud Universiteit en heeft ook bijgedragen aan de telescoop.



Atlas
Atlas

De kachel blijft uit om de energierekening zo laag mogelijk te houden. Hoe houden we ons lichaam warm? Een gesprek met thermofysioloog Hein Daanen van de Vrije Universiteit Amsterdam. * De echte protestmuziek zoals vroeger is uitgebleven. Een gesprek met letterkundige Laurens Ham van de Universiteit Utrecht. * Kunnen robots helpen bij het oplossen van misdaden? * Kunnen we met de James Webb-telescoop ook een tweede aarde vinden? Te gast: Rens Waters. Hij is sterrenkundige aan de Radboud Universiteit en heeft ook bijgedragen aan de telescoop.



Atlas
Atlas

Tinnitus. Gehoorschade door harde muziek komt steeds vaker voor. Wat doet dat met je hersenen? Een gesprek met audioloog Emilie Cardon van de Universiteit van Antwerpen. * De platte oester is nagenoeg verdwenen uit onze Noordzee. Hoe herstellen we de populatie? Pauline Kamermans van de WUR doet hier onderzoek naar. * Hackers halen steeds vaker het nieuws. Zo nu en dan haalt zo'n hack het nieuws of wordt een hacker gearresteerd. Maar wat gebeurt er in de tussentijd met die gestolen gegevens? Te gast: criminoloog Renushka Madarie van de Hogeschool van Amsterdam.



Atlas
Atlas

Omstandereffect. De verhalen over de werkcultuur bij De Wereld Draait Door zijn niemand ontgaan. Waarom grijpt er niemand in? Te gast: Marie Rosenkrantz Lindegaard, cultureel antropoloog aan het NSCR. * Reportage Supermicroscoop. De Universiteit Maastricht werkt aan een nieuwe, innovatie supermicroscoop. Welke voordelen biedt die? * Stikstof in je lichaam. Wat doet stikstof met de mens? We bespreken het met hoogleraar preventieve geneeskunde Onno van Schayck van de Universiteit Maastricht.



Atlas
Atlas

Deepfakes: Deepfakevideo's worden steeds realistischer, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Te gast is Zeno Geradts, beeldonderzoeker bij het Nederlands Forensisch instituut en bijzonder hoogleraar forensische data-analyse aan de Universiteit van Amsterdam. * Zoutwater: Onze zoetwatervoorziening is in gevaar door toenemende verzilting via de rivieren. Promovendus Tess Wegman van de TU Delft doet hier onderzoek naar. * Blessures: Veel profvoetballers klagen over het drukke programma vanwege het risico om blessures op te lopen. Ruud den Hartigh van de Rijksuniversiteit Groningen heeft het antwoord.



Atlas
Atlas

Klimaatprotesten. Bezette landingsbanen en met soep bekladde kunstwerken: nieuwe en creatieve vormen van protesteren voor het klimaat. Hebben die zin? Te gast is Jacqueline van Stekelenburg, hoogleraar sociale verandering en conflict aan de VU Amsterdam. * Vallen. Veel 65-plussers breken een arm, been of heup na een val, het begin van meer problemen. Diederik zocht uit wat je daartegen kan doen. * Mond & Gezondheid. Een goed gebit in een gezonde mond is belangrijk. Wat voor effect heeft je mond op je gezondheid? Egija Zaura, hoogleraar orale microbiële ecologie, heeft het antwoord.



Atlas
Atlas

Wat voor invloed heeft het verzetten van de klok op ons slaapritme? Dat vragen we aan hoogleraar chronobiologie Roelof Hut van de Rijksuniversiteit Groningen.* Hebben brutale koolmezen ook de halve wereld? We gingen langs bij gedragsecoloog Kees van Oers. * Groningen is nog lang niet verlost van aardbevingen. Wij vragen ons af of de wetenschap aardbevingen kan voorspellen. Te gast: geoloog Sebastian Mulder van de Rijksuniversiteit Groningen.



Atlas
Atlas

Het Amsterdam Dance Event is begonnen. Waarom kunnen sommige mensen niet dansen? Een gesprek met neurowetenschapper Fleur Brouwer van de Universiteit van Amsterdam. * Voor de kust van Noord-Holland worden veel windmolens gebouwd. Handig voor ons, maar gevaarlijk voor vleermuizen. Elizabeth ging mee op vleermuizenjacht in Callantsoog. * Kun je op een pijnloze manier op borstkanker testen? Met die vraag houdt Srirang Manohar, hoogleraar medische beeldvorming aan de Universiteit Twente, zich al ruim twintig jaar bezig.



Atlas
Atlas

Sinds Poetin de gedeeltelijke mobilisatie heeft afgekondigd, groeit in Rusland de onvrede over de oorlog. Maar demonstreren in Rusland is niet zonder risico. Hoe kan je in Rusland toch je stem laten horen? Te gast: Ellen Rutten, hoogleraar Slavische literaturen aan de RUG. * Uit poepresten in beerbutten valt veel informatie te halen over hoe we vroeger leefden. Merit Hondelink van de RUG probeert op deze manier te achterhalen wat we vroeger zoal aten. * De schaakwereld is in rep en roer vanwege vermeend gesjoemel van een topschaker. Waarom spelen sommige mensen zo vaak vals? Maarten Boksem, hersenwetenschapper aan de EUR, heeft het antwoord.



Atlas
Atlas

De bloedbank doet ieder half jaar een corona-antistoffenmeting onder donoren. Hoe staat het met onze immuniteit voor corona? Met Hans Zaaijer, hoofdonderzoeker van de bloedbank. * Zijn robots een oplossing voor het personeelstekort? Vanessa Evers is hoogleraar sociale robotica aan de Universiteit Twente en kan ons hier meer over vertellen. * We voelen allemaal de consequenties van de hoge gasprijs. De glastuinbouw is een van de sectoren die hard getroffen wordt. Jouke Campen is onderzoeker glastuinbouw bij Wageningen University en Research en doet onderzoek naar een kas zonder gas.



Atlas
Atlas

Tyfoon Noru raasde over de Filipijnen, terwijl Florida en Cuba zich schrap zetten voor orkaan Ian. Waarom moeten ook wij vrezen voor orkanen? Dat bespreken we met onderzoeker tropische cyclonen Nadia Bloemendaal. * REPO Koraal op Curaçao. De koraalriffen rond Curaçao vormen ook een belangrijk ecosysteem. Om de koralen te beschermen, moeten we ze eerst beter begrijpen. * Waarom verliezen zoveel mensen het vertrouwen in de politiek? Ron van Wonderen van het Verwey-Jonker instituut doet al jaren onderzoek naar maatschappelijke spanningen en polarisatie.



Atlas
Atlas

Hoe win je een debat? Jaap de Jong, hoogleraar retorica aan de Universiteit Leiden bestudeert met zijn studenten de retorische kwaliteiten van politici. * Reportage: Schimmels. Lieven gaat kijken wat je allemaal kunt maken van schimmels. * Hoe voorkom je dat een grote meteoriet op de aarde crasht? Ruimtevaart-ingenieur Stijn Ilsen werkt mee aan het Europese deel van de NASA-missie waarbij het ruimteschip DART richting de planetoïde Dimorphus wordt geschoten.



Atlas
Atlas

Queen Elizabeth II is overleden. Het Verenigd Koninkrijk heeft een periode van rouw aangekondigd. Waarom rouw je om iemand die je niet kent? Dit vragen we aan Irene Stengs, bijzonder hoogleraar Antropologie van Rituele en Populaire Cultuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam. * REPO Bonaire. Bonaire ondervindt veel overlast van Sargassum, een soort drijvend onkruid. * Wat doet armoede met je lichaam? We bespreken het met huisarts en onderzoeker Feia Hemke.



Atlas
Atlas

Hepatitis E bij Nederlandse varkens. Met Hans Zaaijer van Sanquin. * Omvolken. Volgens deze theorie worden witte mensen langzaam vervangen door 'minderheden'. Met Leo Lucassen, hoogleraar arbeids- en migratiegeschiedenis aan de LEI . * Kleurlab. 'De Slaapkamer' schilderde van Gogh drie keer (Parijs, Chicago, Amsterdam). De kleuren zijn nu totaal verschillend. Met Ella Hendriks, hoogleraar conservering & restauratie, Maarten van Bommel, hoogleraar conserveringswetenschappen en Mimi den Uijl, promovendus analytische chemie. * Schimmels. Hoe werkt hun ondergrondse handel met bomen en planten? Met bioloog Vincent Merckx van Naturalis en de UvA.



Atlas
Atlas

Trauma's bij kinderen. Zijn we voorbereid op jonge vluchtelingen uit Oekraïne? Met Sandy Overgaauw, hoogleraar klinische psychologie van de Universiteit Leiden. * Babylab. 14% van de eindexamenleerlingen heeft een dyslexieverklaring. Taalwetenschapper Maartje de Klerk onderzocht of je dyslexie al bij baby's kan ontdekken. * Voedselbospionier Wouter van Eck is in 2009 begonnen met de aanplant van het voedselbos Ketelbroek, inmiddels het bekendste in Nederland * Delen van Nederland kampen opnieuw met droogte. Wat zijn de gevolgen? Met hydroloog Niko Wanders van de Universiteit Utrecht.



Atlas
Atlas

Songfestival. Welk nummer raakt je meteen? Met Ashley Burgoyne, muziekwetenschapper aan de UvA. * Hittegolf. In India en Pakistan heerst een hittegolf. Ook in Nederland is er nu uitzonderlijke droogte. Met Maarten van Aalst, hoogleraar Climate and Disaster Resilience aan de UT en directeur van het Rode Kruis Klimaatcentrum. * Reportage: Bijen. Er zijn er steeds minder bijen. Met Koos Biesmeijer, hoogleraar natuurlijk kapitaal aan de Universiteit Leiden en hoofd van de onderzoeksgroep Nederlandse biodiversiteit en samenleving van Naturalis. * Abortus. Met activist Rebecca Gomperts.



Atlas
Atlas

Excuses aanbieden is lastig. Met communicatiewetenschapper Daniel Janssen van de Universiteit Utrecht. * Het meedogenloze spoor dat de oorlog in Oekraïne achterlaat wordt steeds duidelijker. Met Ugur Ümit Üngör, hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het NIOD. * Zeesauriërs Winterswijk. Lieven Scheire gaat met paleontoloog Melanie During naar de 'mozaïekvloer van Nederland' om zeesauriërs op te graven. * Zeehondentaal en muziek. Met Henkjan Honing, hoogleraar muziekcognitie van de Universiteit van Amsterdam.



Atlas
Atlas

De staat van het onderwijs. Met Ilja Cornelisz, universitair hoofddocent Onderwijswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. * De Johannes- en Matthäus-Passion van Bach zijn nog steeds ongekend populair in Nederland. Met Ernst van den Hemel, religiewetenschapper aan het Meertens instituut. * REPO CERN. De Large Hadron Collider (LHC) is op dit moment de krachtigste deeltjesversneller die er bestaat. Wat heeft die ons opgeleverd? * Bodem 4D. Zorgen 4D-modellen van onze ondergrond voor meer woningen en een versnelde stop van gasgebruik? Met geoloog en programmadirecteur van Wet op de Basisregistratie Ondergrond, Martin Peersmann.



Atlas
Atlas

Hoe kom je erachter of er chemische wapens zijn gebruikt? Met toxicoloog Ruud Busker van TNO. * Op woensdag 30 maart keert het ISS (International Space Station) terug naar aarde. Wat heeft het ISS ons opgeleverd? Met Philippe Schoonejans, expert bemande ruimtevaart van ESA-NASA. * Reportage kabelbacterie. In sloten leeft de kabelbacterie, die misschien wel een duurzaam alternatief is voor de stroomdraad. Met biofysicus Robin Bonné van de Universiteit Hasselt. * Waterstofkorrel. Is de zoutkorrel een alternatief voor alle fossiele brandstoffen? Met Chris Slootweg, professor fysische organische chemie aan de UvA.



Atlas
Atlas

Waarom werkt nepnieuws? Met hoogleraar Klinische Neuropsychologie Margriet Sitskoorn van Tilburg Universiteit. * Vangrail op zee. Met wiskundige Yvonne Koldenhof van MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland). Zij berekent de kans op botsingen tussen schepen en windmolens. * Reportage CSI. Het Amsterdam UMC, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), de politie en de TU Delft ontwikkelden een rekenmodel waarmee het tijdstip van overlijden op de plaats delict nauwkeuriger te bepalen is. * Opvoeden met kleur. Hoe voed je een kind op om geen onderscheid in kleur te maken? Met Judi Mesman, hoogleraar Pedagogiek aan de Universiteit Leiden.



Atlas
Atlas

Wetenschap achter het nieuws, nieuws uit de wetenschap. Atlas beziet de actualiteit vanuit een wetenschappelijk perspectief, met gesprekken in de studio en reportages vanuit het veld, laboratoria en onderzoeksinstellingen.



Atlas
Atlas

Hoe veroorzaakt een oorlog inflatie? Met econoom Charan van Krevel, promovendus internationale economie bij de Radboud Universiteit. *Hoe immuun zijn we op dit moment tegen corona? Met Hans Zaaijer, arts en hoogleraar microbiologie en infectieziekten bij het AMC. * Reportage: Zitski. Wetenschappers van de TU Delft bogen zich over het verbeteren van de zitski's van de para-alpineskiërs van het Nederlandse team. * Microtargeting. Hoe hebben persoonlijke gegevens en algoritmes invloed op onze democratie/politieke voorkeuren? Met Tom Dobber, postdoctoraal onderzoeker politieke communicatie en journalistiek bij de UvA.



Atlas
Atlas

Hoe bescherm je de digitale infrastructuur? Prof. dr. Bibi van den Berg (1975), hoogleraar Cybersecurity Governance aan de Universiteit Leiden, staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep Cybersecurity Governance bij het Institute of Security and Global Affairs. * Kan ons stroomnet alle zonne- en windenergie wel aan? Met hoogleraar zonne-energie Arno Smets van de TU Delft. * Reportage: Oude spellen. Via spellen kun je veel te weten komen over ons culturele verleden, maar ze zijn vaak slecht gedocumenteerd. * Zonnestorm. Hoe voorspel je het weer op de zon? Met astronoom Michiel Brentjens van ASTRON.



Atlas
Atlas

Hoe ziet de toekomst van oorlog eruit? De angst dat er misschien oorlog uitbreekt tussen Rusland en Oekraïne loopt op. Met Frans Osinga, hoogleraar krijgswetenschappen. * Hoe beschadigt Covid onze nieren? Jitske Jansen publiceerde erover in Cell Stem Cell. * Reportage: Op Saba zijn onderzoeken bezig om zee-egels te kweken. Met Dick Drayer, correspondent Caribisch gebied, Alwin Hylkema, onderzoeker marine ecologie en Tom Wijers, onderzoeker marine ecologie. * Zal het zwabbervoetmysterie ooit opgelost worden? Met Beorn Nijenhuis, neurowetenschapper.



Atlas
Atlas

Hoe speur je methaangas op vanuit de ruimte? Met Bram Maasakkers, atmosfeeronderzoeker bij S-RON. * Welk liedje stond er op nummer 1 in de gouden eeuw? Met Olga van Marion, historicus Universiteit Leiden. * Nieuwsblok: Nieuwe dino met scherpe staart ontdekt in Chili/De Laser Communication Relay Demonstration is succesvol gelanceerd/De achtergrond van opkomst koffie, suiker en opium in de 17e eeuw. * REPO: Een virtuele wereld waarin wij elkaar als avatars ontmoeten. Vooralsnog om te vergaderen of een concert bij te wonen, maar waar eindigt het? * Moeten we bang zijn voor omikron? Met Monique Nijhuis, viroloog UMC Utrecht.



Atlas
Atlas

Hoe bereken je de zeespiegelstijging? Met René van Westen, klimaatwetenschapper Universiteit Utrecht. * Tijdreizen: Praktisch onmogelijk of in theorie echt mogelijk? Met George van Hall, wetenschapsjournalist. * Nieuwsblokje: Roodbaarzen laten zien welke genen verantwoordelijk zijn voor oud worden/Voor het eerst een kinderschedel van de homo naledi (mensachtige) gevonden/De Atlas 1 gaat de lucht in. * Reportage: Welke informatie kun je halen uit vingerafdrukken op een crime scene? * Hoe ontdek je veilig nieuwe paddenstoelen? Met Jorinde Nuytinck, mycoloog bij Naturalis.



Atlas
Atlas

De designerdrug 3MMC is sinds kort verboden. Met Marnix Hoitink, deskundige verdovende middelen bij het Nederlands Forensisch Instituut. * Vulkaan op La Palma. Met Lennart de Groot, aardwetenschapper Universiteit Utrecht. * Nieuwsblokje: Digitale bestanden opslaan in kleurdruppels/De stenolemus giraffa verlamt zijn prooi/Sterrenkundige Thomas Wijnen is terug van zijn analoge marsmissie. * Reportage: Van een chipszak tot een Nobelprijs voor softe robotica. Elisabeth in de wereld van de metamaterialen. * Wat doen regels met onze vrijheid? Met Annelien de Dijn, hoogleraar moderne politieke geschiedenis Universiteit Utrecht.



Atlas
Atlas

Wetenschap achter het nieuws, nieuws uit de wetenschap. Atlas beziet de actualiteit vanuit een wetenschappelijk perspectief, met gesprekken in de studio en reportages vanuit het veld, laboratoria en onderzoeksinstellingen.



Atlas
Atlas

Google, Amazon, Facebook, Apple en Microsoft. Hoe tem je de Big Five? Met Naomi Appelman, promovenda informatierecht Universiteit van Amsterdam. * Waterstof alternatief voor aardgas? Met Rene Peters, gastechnoloog bij TNO. * Nieuwsblok: Het derde fossiel ooit van een beerdiertje is gevonden/De Nobelprijs dit jaar gaat naar de Nederlands-Amerikaanse man Guido Imbens/Ruimtevaartuig Lucy onderneemt een twaalf jaar durende reis naar de asteroïden van Jupiter. * Reportage: Hoe behoedt een simpel plantje ons voor een watersnoodramp? * De banaan wordt met uitsterven bedreigd. Met Liesje Mommer, plantenecoloog Wageningen Universiteit.



Atlas
Atlas

Invloed media op populariteit politici. Met Loes Aaldering, universitair docent politicologie aan de VU. * Lava. Met Lennart de Groot, geoloog aan de universiteit Utrecht. * Nieuwsblokje: De grootste boom ter wereld ingepakt met aluminiumfolie; Een app tegen spinnenfobie; Doorbraak in alzheimeronderzoek. * Internationale technieken voor het traceren van wisenten in Kennemerland. * Brengt avatar doven en horenden dichter bij elkaar? Met tolk Erika en taalwetenschapper Floris Roelofsen.



Atlas
Atlas

Waar blijven de verbeterde vaccins? Interview met Rogier Sanders. * Helpt kunstmatige intelligentie jou aan een huis voor de laagste prijs? Interview met wiskundige Tim Baarslag. * Nieuwsblokje: Rattenslangen ingezet om de mate van radio-activiteit te meten. * 3D-geprinte fietsbrug. Theo Salet van de TU Eindhoven. * Zindelijke koeien zijn een mogelijke oplossing voor het stikstofprobleem. * Zwavel voor de groei van planten. * QR-codes: waterdicht? Interview met Bernard van Gastel.



Atlas
Atlas

Wetenschap achter het nieuws, nieuws uit de wetenschap. Atlas beziet de actualiteit vanuit een wetenschappelijk perspectief, met gesprekken in de studio en reportages vanuit het veld, laboratoria en onderzoeksinstellingen.



Atlas
Atlas

Is de benzineslurpende Formule 1 een zegen voor het milieu? * Kun je long covid te lijf gaan met virtual reality? * En waarom duurt het drie maanden om een chip te bouwen?



Atlas
Atlas

Is het hervullen van de gasvelden een oplossing voor het CO2-probleem? Te gast: Earl Goetheer. * Maakt muziek ons beter? Te gast: Artur Jaschke. * Reportage: De allereerste beelden van software die automatisch en razendsnel buitenspel vaststelt, een oplossing voor veel VAR-ergernis. Met verslaggever Elisabeth. * Hoe prikkel je vaccinatietwijfelaars? Te gast: Hedwig te Molder.



Atlas
Atlas

Wetenschap achter het nieuws, nieuws uit de wetenschap. Atlas beziet de actualiteit vanuit een wetenschappelijk perspectief, met gesprekken in de studio en reportages vanuit het veld, laboratoria en onderzoeksinstellingen.



Atlas
Atlas

Is kunstmatige intelligentie wel intelligent? Te gast: Sennay Ghebreab. * Is waterstof het nieuwe aardgas? Te gast: Petra de Jongh. * Reportage over het opsporen van misdadigers met behulp van plaats delictspecifieke glasscherfjes op kleding, met verslaggever Lieven. * Hoe zie je of iets kunst is of kitsch? Te gast: Liesbeth Helmus.



Atlas
Atlas

Wetenschap achter het nieuws, nieuws uit de wetenschap. Atlas beziet de actualiteit vanuit een wetenschappelijk perspectief, met gesprekken in de studio en reportages vanuit het veld, laboratoria en onderzoeksinstellingen.



Atlas
Atlas

Hoe kun je zien of iemand liegt? Te gast: Sophie van der Zee. * Alle koeien binnen dé oplossing voor het stikstofprobleem? Te gast: Nico Ogin. * Heeft het westnijlvrus de winter overleefd? Reportage over virusverspreiding via muggen, met verslaggeefster Elisabeth. * Hoe lang geven de bergen ons nog water? Te gast: Walter Immerzeel.



Atlas
Atlas

Is een geheim zinnig? Te gast: Andreas Wismeijer. * Hoe maak je een moordlustige kat poeslief? Te gast: Daan Bos. * Hoe loodsen we onze zeereuzen veilig door het kanaal? Reportage over het schip in het Suezkanaal, met verslaggeefster Elisabeth. * Is er een nieuwe natuurkracht ontdekt? Te gast: Jacco de Vries.



Atlas
Atlas

Nederland-Letland: veilig veldonderzoek of een risicowedstrijd? Te gast: Andreas Voss. * What the hack is een lek? (over hacken). Te gast: Mariella Stoelinga. * Verdrinken dieren in ons corona-afval? Reportage over o.a. mondkapjes in de natuur, met verslaggeefster Elisabeth. * Hoe onderzoek je zware criminelen? Te gast: Robby Roks.



Atlas
Atlas

Hoe voorkomen we de volgende pandemie? Te gast: Wim van der Poel. * Waar begraven wij ons kernafval? Te gast: Michiel van der Meulen. * Is een bouwpakket de oplossing voor de woningnood? Reportage over prefab met verslaggever Lieven. * Wat is de kracht van een metafoor? Te gast: Gudrun Reijnierse.



Atlas
Atlas

Wetenschap achter het nieuws, nieuws uit de wetenschap. Atlas beziet de actualiteit vanuit een wetenschappelijk perspectief, met gesprekken in de studio en reportages vanuit het veld, laboratoria en onderzoeksinstellingen.



Atlas
Atlas

Wat kunnen we leren van complotdenkers? Te gast: Jelle van Buuren. * Hoe moeilijk is het om goede voorspellingen te doen? Te gast: Ionica Smeets. * Het inzetten van honden als coronatest; honden die corona kunnen ruiken, met verslaggever Lieven Verstraete. * Hoe werken quantumcomputers? Te gast: Julia Cramer.



Atlas
Atlas

Onderwerpen: Kan ons stroomnet de explosieve groei van elektrisch rijden wel aan? Te gast: Wilfried van Sark. * Maken wormen covid in Afrika onzichtbaar? Te gast: Tobias Rinke de Wit. * Reportage over reukverlies. Wat gaat er mis bij corona? * Hoe bereid je je voor op een bemande missie naar Mars? Te gast: Thomas Wijnen.



Atlas
Atlas

Onderwerpen: Welk gevaar schuilt er in de beeldschone vorm van een ijskristal? Te gast: Ilja Voets. * Wanneer is een vaccin goed genoeg om deze pandemie te stoppen? Te gast: Marjolein van Egmond. * Hoe krijg je de grootste dino op aarde van Patagonië naar Leiden? Reportage in Naturalis. * Wat kunnen drones leren van zwermende vogels? Te gast: Guido de Croon.



Atlas
Atlas

Wetenschap achter het nieuws, nieuws uit de wetenschap. Dat is in het kort Atlas. Atlas beziet de actualiteit vanuit een wetenschappelijk perspectief, met reportages vanuit het veld, laboratoria en onderzoeksinstellingen. Verslaggevers: Sosha Duysker, Elisabeth van Nimwegen en Lieven Scheire.