True
Kennis.TV - TV kijken via internet, de beste Kennis tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Kennis.TV

De Rekenkamer - Alle afleveringen

De Rekenkamer

De Rekenkamer: Wat kost een condoom en wat kost file?

Wat kost een condoom? Daar is De Rekenkamer nu ook benieuwd naar, want de prijzen lopen nogal uiteen. We snappen best dat je voor een neoncondoom in de vorm van een pinguïn meer betaalt dan voor een standaardexemplaar. Maar hoe zit het verder? Waar moet je op letten bij je aankoop? Is een goedkoop condoom ook minder veilig? En die file! Erin staan is al knap irritant. Ervoor moeten betalen wil je al helemaal niet. En toch doen we dat. De Rekenkamer schuift aan en zoekt uit wat de file ons kost en leert hoe jij je bloeddruk als filerijder een beetje onder controle kan houden.

Deze uitzending bekijken

De Rekenkamer

De Rekenkamer: Wat kost een voetbalshirt en wat kost een kappersbeurt?

Ieder seizoen presenteren de toppers uit onze Eredivisie hun nieuwe tenue. Ook de supporters hullen zich in clubkleuren. Maar met het voetbalshirt is iets geks aan de hand. Het is een duur T-shirt! Afhankelijk van je favoriete club scoor je een shirt tussen de €50 en €90 euro. Best prijzig. Hoe komt die prijs tot stand en waar gaat dat geld precies naar toe? Naar de club zou je denken, of toch niet? En haar, we vinden het heel belangrijk. Maar wie wat vaker in de spiegel van de kapper kijkt, ziet dat de prijs van het knippen van onze pieken, enorm kan pieken! Een nieuwe coupe heb je voor vijftien euro, maar sommigen betalen liever achtentachtig euro voor een nieuw pittig kapsel. En dan betalen mannen vaak ook nog minder. Mag dat eigenlijk wel? De Rekenkamer zoekt het uit!

Deze uitzending bekijken

De Rekenkamer

De Rekenkamer: Wat kosten borsten en wat kost een vlog?

De Rekenkamer richt zich op borsten. Ze zijn er in alle soorten en variaties, maar de liefde voor de grote cup kent geen mate. Daarom laten jaarlijks zo'n 6000 vrouwen om esthetische redenen hun voorgevel vergroten. Dat zijn 12.000 jetsers per jaar. Bij de ene kliniek kan dat voor 2500 euro, bij de andere is dat 6000 euro. Wat kost een borstvergroting? Enzo Knol, Macha Feoktistova en Manon Tilstra. Vroeger wilde iedereen straaljagerpiloot worden, toen dj en nu vlogger! Maar waar de ene halsbrekende toeren moet uithalen voor een paar abonnees, verdient de ander al tonnen met het buitenzetten van zijn vuilniszak. Hoe doen ze dat? En wat kost een vlog?

Deze uitzending bekijken

De Rekenkamer

De Rekenkamer: Wat kosten gratis games en wat kost wijn?

Candy Crush, Pokemon Go, Clash of Clans, Subway Surf. Velen spelen het, maar bijna niemand betaalt... tenminste, dat zou je denken bij een gratis game. Maar toch verleiden spellen als Candy Crush hun gamers gigantische bedragen uit te geven. En met succes, want in de gratis game-industrie gaan miljoenen om. Ook wie zijn portemonnee gesloten houdt, betaalt een prijs. De Rekenkamer rekent ook uit wat een fles goede wijn mag kosten. En vanaf welk bedrag betalen we voor gebakken lucht? Smaakt die fles van 70 euro nu daadwerkelijk stukken beter of houdt ons brein ons voor de gek? De Rekenkamer zoekt het tot op de bodem uit.

Deze uitzending bekijken

De Rekenkamer

De Rekenkamer: Wat kost een dj en wat kost een mes?

Thuiskoks voelen zich steeds vaker topkoks, daarom snijdt De Rekenkamer een scherp onderwerp aan: het mes. Je kunt er mee snijden, hakken en fileren. Er zijn messen van drie euro en messen van driehonderd euro. Er zijn Japanse messen, Duitse messen en Chinese messen. Maar wat is een scherp prijsje voor een mes? En dan de koningen van de nacht. Top-dj's. Wat kost het om deze grootverdieners een uurtje te laten draaien? En wat krijg je er dan voor? We reizen top-dj Laidback Luke achterna voor antwoorden op die vragen.

Deze uitzending bekijken

De Rekenkamer

De Rekenkamer: Wat kost crème en wat kost een nieuw telefoonscherm?

De onderwerpen crème en telefoonschermen staan centraal. De Rekenkamer duikt in de wondere wereld van de dagcrèmes. Wat werkt wel en wat werkt niet? En waarom laten we ons toch van die dure potjes aansmeren? En een barst in je telefoonscherm is al irritant genoeg. De kosten om het schermpje te vervangen zijn pas echt om te huilen. Waar komen die verschillen vandaan? De Rekenkamer neemt een blik achter de schermen en haalt verhaal. Van handige mannetjes op de hoek tot en met chique techneuten in witte jassen.

Deze uitzending bekijken